Vitaya.doc

Dinsdag
23.05

Vitaya.doc

Elke dinsdagavond kleurt een lading bekende topactrices het Vitaya-scherm in romantische filmtoppers om bij weg te dromen. Maar er staat op dinsdag nog meer vrouwelijk geweld te trappelen om voor een boeiende tv-avond te zorgen. Vanaf 24 september 2013 leidt Heidi Van Tielen in Vitaya.doc wekelijks een spraakmakende internationale documentaire in, te beginnen met I Am An Adult Baby.

Deze Britse documentaire, die op donderdag 12 december 2012 in de UK een bommetje deed ontploffen op Twitter, werpt een blik op het leven van volwassenen die zich nog steeds baby voelen en elke dag ook op die manier leven. Aan de hand van opvallende getuigenissen komen we te weten waarom zij d.m.v. rollenspelen zo fel streven naar een onbezorgd en stressloos leven, waarin vertroeteling en verwennerij centraal staan. Naast I Am An Adult Baby zullen ook de volgende titels de komende weken voer zijn voor pittige gesprekken in de Vlaamse huiskamers: ‘Stuffed: Food Hoarders’, ‘Sex Toy Stories’, ‘Me and My Guide Dog’ en ‘With Love From Russia’.

Heidi Van Tielen: “Het inleiden en –lezen van de documentaires voor Vitaya.doc is ontzettend leuk om te doen. Ik geef sowieso steevast de voorkeur aan waargebeurde verhalen. Waarom? Heel eenvoudig, de realiteit overtreft altijd de fictie. In Vitaya.doc komen reportages aan bod die soms de verbeelding tarten, maar vaak ook verrassend herkenbaar zijn. Van vrouwen die obsessief voedsel hamsteren tot vrouwen die het ultieme seksspeeltje mogen ontwerpen, kortom voor elk wat wils (lacht)!”

Twitter Block Enabled: 
1

Meer over Vitaya.doc 43 artikels

00:37
Craziest Christmas Lights
35 keer bekeken
Kerstmis is het feest van de vele lichtjes in de straten. Niet enkel woonkamers worden met lichtjes aangekleed, ook vele huizen en voortuintjes fonkelen. Sommige fanatiekelingen gaan zo ver dat je hun huis van op kilometers afstand ziet blinken
00:31
How to Find Love Online
47 keer bekeken
Online dating is de afgelopen jaren populairder dan ooit geworden. Gemiddeld vijf miljoen mensen loggen maandelijks in op een datingsite. Maar het kiezen van de juiste website, het aanmaken van het juiste profiel en het vinden van de ideale match blijven voor heel wat mensen verwarrend en ontmoedigend.
00:27
Men in Rubber Masks
148 keer bekeken
Ze leven in een normaal huis, in een normale straat, in een normale buurt. Toch gedragen ze zich anders dan de massa. 'Men In Rubber Masks' brengt het verhaal van een groep mannen die zich in hun vrije tijd het liefst in siliconen vrouwenmaskers en -lichamen hullen.
00:32
The Human Mannequin
103 keer bekeken
Louise Wedderburn is 19 en lijdt aan fibrodysplasia ossificans progressiva, een uiterst zeldzame aandoening waarbij spieren en pezen in bot veranderen. Louises lichaam verstijft langzaamaan, waardoor ze met de jaren in een menselijke pop verandert.
00:44
Addicted to Food - Sharon's Story
129 keer bekeken

Sharon Meysimler, moeder van 4 kinderen, was nog maar 39 jaar toen ze 286 kilogram woog. Ze werd daarmee de zwaarste vrouw van Groot-Brittannië genoemd. De dokters gaven haar nog 5 jaar te leven. Ze was zo zwaar dat ze al 10 jaar haar slaapkamer niet meer kon verlaten. Nadat ze tijdens een operatie een maagring kreeg en 50 kilogram afviel, leek alles beter te gaan, maar nog geen jaar later overleed Sharon toch. Om haar morbide obesitas te bestrijden ging ze van een eetverslaving naar een ander extreem: ze begon zichzelf uit te hongeren.

00:37
Britain's Poshest Nannies
92 keer bekeken
De Norland kinderjuffen zijn heel begeerd onder rijken en bekenden. Zelfs prins William en prinses Kate schakelden een Norland nanny in als oppas voor prins George. De kinderjuffen worden geprezen om hun strikte regels, hun traditionele uniform, hun perfecte dotjes en hun propere witte handschoenen.
00:27
Sletvrees
129 keer bekeken
Seksuele aantrekkelijkheid lijkt onverbrekelijk verbonden met wat we vrouwelijk noemen. Sexappeal is de weg naar succes. Vrouwen imiteren dan ook graag de sexy beelden uit de media, maar tegelijkertijd ligt het scheldwoord 'slet' vlak om de hoek.
00:37
Louboutin: Top of the Heels
155 keer bekeken
Christian Louboutin geraakte wereldwijd bekend met zijn schoenen met rode zolen. De documentairemakers volgen de man van Parijs tot Milaan, van Londen tot New York terwijl hij de schoenen maakt, zijn shows voorbereidt, een tentoonstelling opent en een boek voorstelt.