Sturm Der Liebe

Sturm Der Liebe

Wie wind zaait, zal storm oogsten, al kan het soms ook bij een briesje blijven. Hoe dan ook, de verliefde stellen uit Storm of Love staan er steeds midden in. In Sturm der Liebe volgen we de levens, en dan vooral de liefdes van de gasten en het personeel van hotel Fürstenhof. Onbeantwoorde verliefdheden, jaloezie, gebroken harten, overspel, verraad en intriges, verwachtingen en hoop, alle personages uit Sturm der Liebe worden hiermee geconfronteerd. Maar wanneer de storm gaat liggen, blijkt de liefde steeds weer te zegevieren…

Sturm der Liebe is de meest bekeken Europese telenovelle en wordt in zeventien landen uitgezonden. Na overdonderend succes in Duitsland en Italië, ging ook Vlaanderen voor de bijl. Op 25 augustus 2008 bracht Vitaya de serie voor het eerst op het Vlaamse scherm en de gebeurtenissen in het Fürstenhof weten sindsdien elke werkdag duizenden fans aan het Vitaya-scherm te kluisteren.

Afl. 934 – 1117

Vlak voordat Emma en Felix het Fürstenhof verlaten komt aan het licht dat Cosima Zastrow, de huishoudster van Korbinian Niederbühl, bij haar geboorte verwisseld werd omdat haar vader geen kind met een hartprobleem wou. Cosima werd verwisseld met Charlotte Saalfeld, waardoor zij eigenlijk de 'échte Saalfeld' is. Na dit nieuws komt Cosima's zoon Lukas ook naar het Fürstenhof. Hij wordt er verliefd op Annika, zijn vroegere klasgenote, die hij niet zag staan omdat zij maar een lelijk eendje was. Annika komt later om bij een accident, veroorzaakt door Lukas, waardoor haar hart geschonken wordt aan de stervende Sandra Ostermeyer.

Sandra start met haar rehabilitatie in het Fürstenhof en ontdekt daar dat ze de dochter is van Werner Saalfeld. Enige tijd later worden Lukas en Sandra een koppel, maar makkelijk wordt het niet voor de twee. Lukas' moeder, Cosima en Rosalie Engel plannen samen vele intriges om de twee uit elkaar te halen. Lukas trouwt zelfs met Rosalie, maar na een paar dagen verlaat hij haar weer en gaat terug naar Sandra.

Hier houdt het echter nog niet op. Cosima probeert Rosalie te vermoorden, maar slaagt hier niet helemaal in en Lukas zorgt voor een alibi. Cosima dwingt Sandra het Fürstenhof te verlaten, anders licht zij de politie in over het valse alibi. Zo komt aan het licht dat Sandra zwanger is van Lukas, maar uiteindelijk verliest ze het kindje.

Rosalie herinnert zich ondertussen weer wie haar probeerde te vermoorden en begint met het blackmailen van Cosima. De vrouw kan dit niet aan en haar hart geeft het op. Op haar sterfbed vraagt Cosima Lukas nog om vergiffenis. Sandra en Lukas beginnen opnieuw en besluiten te trouwen. Samen gaan ze naar Tsjechië om een hotel te runnen.

Afl. 704  914

Emma en Felix hadden romantische momenten op de dansvloer beleefd tijdens de bruiloft van Gregor en Samia. Emma wordt meteen halsoverkop verliefd op de restaurant manager van het Fürstenhof, maar hij lonkt liever naar haar zus, Rosalie Engel. Emma blijft lang vasthouden aan haar liefde voor Felix, maar uiteindelijk pakt ze de draad van haar leven weer op en begint een relatie met Ben Sponheim. De twee besluiten zelfs te trouwen. Maar nadat Bens moeder, Barbara Von Heidenberg, Felix en Emma opsluit in een verlaten fabriek, besluit Emma Ben te verlaten. Ook de verliefde waas voor Felix' ogen verdwijnt en hij ziet Rosalie voor wie zij werkelijk is: een oplichtster. Felix verlaat Rosalie, maar zij wil hem absoluut niet laten gaan. Ze probeert hem nog bij haar te houden door te zeggen dat ze zwanger is, maar die leugen houdt niet lang stand. Emma en Felix trouwen en trekken samen naar Canada. Drie maanden later bezoeken Felix en een zwangere Emma nog een keer het Fürstenhof.

Afl. 521 – 704

De mooie afro-Duitse Samia Gruber doet het hart van menig man sneller slaan. Maar er is slechts één man waarnaar ze echt verlangt: Dr. Gregor Bergmeister, de huisdokter van Fürstenhof. Hun liefde verloopt niet van een leien dakje maar diep in hun hart kunnen ze niet zonder elkaar. Samia komt in een tweestrijd te staan en dan slaat het noodlot toe… Samia's vader, Joshua Obote, wordt vermoord en de hoofdverdachte is Gregor! Haar liefde voor Gregor bekoelt hierdoor en ze start een relatie met Simon Konopka. De twee staan zelfs op het punt te trouwen, maar aan het altaar besluit Samia dat ze haar liefde voor Gregor niet langer kan ontkennen. Na een romantische bruiloft op een boot, trekken Gregor en Samia richting Afrika om een nieuw leven te beginnen.

Afl. 314-520

Na het vertrek van Alexander en Laura naar Brussel, pikt iedereen opnieuw zijn dagdagelijkse taken in het Fürstenhof op. De liefde tussen Robert en Miriam komt op een laag pitje te staan en kent heel wat ups en downs. Wanneer het tot een breuk komt, vindt Miriam een luisterend oor vanuit onverwachtse hoek: Felix bekommert zich om haar. Miriam wil verder met haar leven en doet dat aan de zijde van Felix. Daarnaast vindt ze een nieuw doel in haar leven: ze wil eigen geuren gaan produceren en krijgt daarvoor een unieke kans. Maar tussen al het werk door blijft ze toch nog vaak met haar gedachten bij Robert en dat gaat de medewerkers van het Fürstenhof niet onopgemerkt voorbij. Na veel obstakels blijkt de liefde tussen Robert en Miriam toch nog niet uitgedoofd te zijn...

Afl 1-313

Sturm der Liebe volgde eerst de romantische Laura Mahler die haar weg in het leven probeerde te vinden. Ze liet een oude liefde achter zich en zocht een nieuwe weg in het leven. Zoals zoveel jonge vrouwen droomde Laura van een toffe job en zoals àlle vrouwen hoopte ze snel de ware liefde te vinden. Ze was ervan overtuigd dat Alexander Saalfeld, de knappe, jonge én rijke telg van een familie met een hotelimperium, haar ware Jacob was. Maar dit was buiten de vele intriges van de andere Furstenhof-bewoners gerekend…

Metriweb Tag: 
sturm_der_liebe
Twitter Block Enabled: 
0

Meer over Sturm Der Liebe 81 artikels

02:04
Jean-Marie en Carmen Pfaff spelen mee in Sturm der Liebe
1 keer bekeken
Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen spelen een gastrol in de aflevering van Sturm der Liebe. Jean-Marie en Carmen komen als gasten aan in het Fürstenhof en worden goed ontvangen door Alfons en Hildegard. Alfons is helemaal onder de indruk wanneer hij de voormalige doelman van Bayern München in levende lijven ziet. Jean-Marie had best veel stress voor de scène: “ Al moest ik maar een paar zinnen zeggen, toch heeft het me bloed, zweet en tranen gekost. Ik spreek al vlotter Duits dan vroeger, maar acteren is meer dan wat zinnetjes debiteren.
Boeken Sturm der Liebe

In 'Sturm der Liebe' volgen we de levens en vooral de liefdes van de gasten en het personeel van hotel Fürstenhof. Onbeantwoorde verliefdheden, jaloezie, gebroken harten, overspel, verraad en intriges, verwachtingen en hoop. Maar wanneer de storm gaat liggen, blijkt de liefde steeds weer te zegevieren…

02:05
Lukas wil opnieuw Sandra
3121 keer bekeken

Lukas heeft er alles voor over om zijn relatie met Sandra nieuw leven in te blazen. Wanneer hij samen met haar de eerste echografie van hun kindje bekijkt, neemt hij een drastische besluit.

02:05
Ben en Katja kunnen geen kant meer uit
648 keer bekeken

Ben krijgt een nieuwe dreigtelefoon van Smyslow, maar denkt dat Götz achter het telefoontje zit. Wanneer hij zich dan ook nog eens achtervolgd voelt, haalt hij zijn pepperspray boven.

02:05
Nils en Michael in de clinch
1255 keer bekeken

Nils maakt Tanja koudweg duidelijk dat hij niets meer voor haar voelt. Wanneer hij even later Michael tegen het lijf loopt, heeft hij zijn agressie niet meer onder controle...

02:05
Lukas weet het niet meer
868 keer bekeken

Lukas weet niet meer hoe hij zich moet voelen. Enerzijds is hij dolgelukkig met het nakende vaderschap, anderzijds is hij doodsbang om Sandra te verliezen.

02:05
Ben krijgt een waarschuwing
377 keer bekeken

Wanneer Ben Smyslow aan de lijn krijgt, maakt hij hem in een opwelling duidelijk dat Katja niet meer voor hem zal stelen. Het antwoord van de gangster laat echter niet lang op zich wachten...

02:05
Tanja heeft grootse plannen
1168 keer bekeken

Tanja kan zich opnieuw storten op haar huwelijk met Nils. Het koppel maakt plannen om op huwelijksreis te vertrekken.