Video: ROKENROL_A05_ONLINE_1_SD_169
ROKENROL_A05_ONLINE_1_SD_169
Uw video is aan het laden...

Woonkamer winterproof? Check!

2208 keer bekeken

Ik ben verzot op zachte en warme stofjes en dat weet mijn mama ook.  Zo kreeg ik pas nog een oude trui van papa. Het was lang van zijn lievelingstruien maar mijn mama vond het nu welletjes geweest en de arme man mag hem nu zelfs niet meer dragen om in de tuin te werken. Dus dan komt die trui bij mij terecht.  Gelukkig is mijn zithoek stilaan aan een winterse upgrade toe.

Wat heb je nodig?

 • 1 oude trui in dikke grof gebreide wol
 • Een paar opvallende knopen
 • Lint
 • Garen (in de kleur van de trui)
 • Stofschaar 
 • Stofkrijt
 • Naald
 • Naaimachine
 • Een kussen, een vaas, glaasjes, bokalen, confituurpotten, … 

1.Draai de trui binnenstebuiten en stop het kussen erin om zeker te zijn dat het past.  Duw het kussen zo dicht mogelijk tegen de kraag aan en zorg dat er onderaan voldoende plaats over blijft om de onderkant van de trui over het kussen om te slaan als sluiting van je kussenhoes.

2.Haal het kussen uit de trui en leg hem goed plat op tafel met de naden mooi recht op elkaar. 

3.Speld in rechte lijn onder de kraag en langs de naden aan de mouwen af waar je straks wil stikken.  Want de kraag en de mouwen ga je dadelijk nog wegnemen en die gaten moet je dan natuurlijk weer dicht maken.  Zorg dat de speldjes de twee lagen stof mooi bij elkaar houden, dat is makkelijker bij het stikken. 

 • De onderkant van de trui wordt de openening van je hoes langs waar het kussen erin gaat en die moet dus bijgevolg niet dicht maken.   

4.Stik de zijkanten en de bovenkant dicht.

 • Als je trui met fijne steek gebreid is, kan je eventueel ook met de hand dichtnaaien.  Als je een grof gebreide trui gebruikt zoals ik, kan je toch best even naar de naaimachine grijpen want anders gaat de naad te snel weer los komen. 

5.Knip de mouwen van de trui. 

6.Draai de trui terug om (dus met de buitenkant naar buiten) en steek het kussen er weer in.

7.Kies een paar mooie knopen uit en naai ze vast op de hoes zodat je daaraan het omslagstuk kan vastknopen en de hoes sluiten. 

 • Als je trui los genoeg gebreid is, kan je de knopen zo door de stof stof halen.  Bij een breisel met vastere steek, zal je eerst nog een paar knoopsgaten moeten maken. 

Jasje voor vazen en potjes

1.Met de overschot van de trui kan je ook nog een paar andere dingen in je interieur voorzien van een winters jasje. Neem een smalle hoge vaas en trek een afgeknipte mouw van de trui er over met de manchet bovenaan.

2.Snij de mouw aa de onderkant af, maar hou een paar centimeter over zodat je een stukje naar binnen kan vouwen voor een mooiere afwerking.

3.Als de mouw wat te breed is, gebruik je een mooi lint of touw om de stof wat strakker rond de vaas te binden zodat zodat alles mooi op z’n plek blijft zitten.

4.De andere mouw kan je bijvoorbeeld in stukken knippen en er dan confituurpotten in stoppen.  Zo heb je meteen bijpassende theelichtglazen.

 • Je kan voor het ‘aankleden’ van vazen ook beenwarmers of kousen gebruiken.
trui_3.jpg
trui_1.jpg
trui_2.jpg

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
01:29
DIY douchegel door Charlotte
2957 keer bekeken
04:56
DIY douchegordijn
3627 keer bekeken