Video: We vieren feest! Met vlaggetjes...
We vieren feest! Met vlaggetjes...
Uw video is aan het laden...

We vieren feest! Met vlaggetjes...

2610 keer bekeken

Een feest zonder vlaggetjes is geen feest. Telkens als er iemand verjaart, hang ik een vlaggenslinger op. En die blijft dan al snel een paar maanden hangen. Ik wil nu graag een gepersonaliseerde slinger die je heel makkelijk helemaal anders kan maken afhankelijk van de gelegenheid… Wedden dat die sowieso binnen een jaar nog steeds ophangt!

Wat heb je nodig?

 • Een klein formaat fotoalbum met plastieken mapjes
 • Een lang lint (2,5m)
 • Foto’s, postkaarten, stukjes behang- of inpakpapier, stofjes, pagina’s uit boeken of tijdschriften… 
 • Karton
 • Wit papier
 • Lat
 • Breekmes
 • Schaar
 • Passer

Hoe te maken? 

1. Snij de plastic mapjes uit een klein fotoalbum. 

2. Maak met een breekmes langs één kant van elk mapje bovenaan (aan de kant waar je de foto normaal inschuift) twee vertikale sneetjes.  Ongeveer net zo hoog als je lint breed is en bij elk mapje op dezelfde hoogte.  Hier ga je straks je lint door rijgen en het mag wel speels zijn maar je mapjes moeten toch een béétje recht hangen, nietwaar. 

3. Als je dat bij alle plastic mapjes hebt gedaan, kan je het lint door de openingen rijgen en zo alle mapjes naast elkaar aan het lint hangen.   Je vlaggenlijn is er al, nu moeten de vlagjes alleen nog worden gevuld met stukjes stof, prenten, foto’s, postkaarten, … wat je maar wil, langs beide kanten iets anders! 

 • Deze vlaggenlijn kan je aanpassen aan het thema of de gelegenheid:  bij een verjaardag kan je er bijvoorbeeld allemaal foto’s van het feestvarken in stoppen, of allemaal kerstkaarten en winterse sfeerfoto’s met Kerst. 

4. Je hebt nu sowieso al een originele vlaggenlijn maar je kan (een aantal van) de vlaggetjes nog iets extra geven met een polaroid-look, bijvoorbeeld. Een goedkoop alternatief voor the real stuff is zelf een papieren passe-partout maken in polaroid-vorm waar je dan eender welke foto of prent kan in passen. Snij daarvoor eerst een rechthoek uit karton op dezelfde grootte als het formaat van je fotomapjes – waarschijnlijk 15x11cm. In die rechthoek teken je bovenaan een vierkant. Om de hoeken van de uitsnijding ook nog mooi af te ronden zet je een passer in het middelpunt van het vierkant en teken een cirkel die er net binnen past. Snij dan het (afgeronde) vierkant uit de rechthoek en dan heb je je sjabloon voor de polaroid-passe partouts.  

 • Je kan het vierkant er met een breekmes uit halen maar je kan ook met een schaar knippen als je dat makkelijker vindt… eerst in het midden een kruisje maken en dan kan je van daaruit makkelijk naar de randen toe knippen zonder je sjabloon zelf te beschadigen! 

5. Leg het kartonnen sjabloon nu op wit papier, teken het een aantal keer over en knip uit. 

 • Je kan met dezelfde techniek ook variëren en in plaats van een polaroid-frame kan je ook een cirkel of een driehoek maken. 

6. Om het polaroid-effect te creëren schuif je deze passe partouts nu over de foto’s, afbeeldingen, stukken stof...

 • En om de slinger nog wat extra te pimpen en de gaten tussen de vlaggetjes op te vullen, kan je er nog gekleurde pomponnen tussen hangen. Hier vind je terug hoe je die kan maken.

afl23_vlaggenlijn2.jpg

afl23_vlaggenlijn3.jpg

afl23_vlaggenlijn4.jpg

afl23_vlaggenlijn5.jpg

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
01:29
DIY douchegel door Charlotte
2957 keer bekeken
04:56
DIY douchegordijn
3627 keer bekeken