Video: DIY Casual chique outfit
DIY Casual chique outfit
Uw video is aan het laden...

Tuxedo broek en blouse

7149 keer bekeken

Mijn vriendin Tine heeft een gezellig koffiehuisje geopend en dit weekend is het de openingsreceptie. Heel tof want dan kunnen we ons nog eens helemaal optutten. Meestal ga ik voor een kleedje maar deze keer wil ik minder op safe spelen en voor een broek gaan. Casual chic met een snuifje sexy!

WAT HEB JE NODIG?

 • Zwarte kostuum broek
 • Roze satijn lint (vind je bij Veritas)
 • Zwarte T-shirt
 • Stofschaar
 • Kopspeldjes
 • Stofkrijt
 • Garen (zwart en roze)
 • Tweelingnaald (ook bij Veritas)
 • Naaimachine
 • Strijkijzer

HOE TE MAKEN?

 1. Leg één van de broekspijpen mooi open met de buitenste zijnaad naar boven. Leg het lint op met de naad en speld het vast.
 2. Stik het lint vast door zo dicht mogelijk op de naad van het lint te stikken. Let op: je mag je broekspijp niet dichtnaaien dus plooi je broek een beetje zodat je op het lint kan stikken. Je stikt dan wel een heel fijn plooitje in je broek maar dat strijk je straks goed plat. Plooi bovenaan en onderaan het lint naar binnen en stik vast.
  1. TIP: Om het lint nog mooier vast te stikken, kan je voor de onderste draad zwart garen gebruiken en voor de bovenste, roze garen.
 3. Herhaal dit voor de tweede broekspijp en strijk dan de pijpen mooi plat.
 4. Nu heeft alleen je blouse nog een injectie casual chic nodig. Leg je T-shirt zo dat de zijnaden netjes op elkaar liggen en je 2 gelijke helften krijgt.
 5. Teken met stofkrijt een smalle ronding in het midden van de rug en knip uit. Eigenlijk is dit een beetje op het gevoel en smaak. Wil je graag een hele lage ruguitsnijding? Teken dan een diepe ronding, wil je het eerder subtiel, hou het dan op een klein rondje. Let er wel op dat je het stuk niet te breed tekent want doordat je stof rekt, gaat je opening veel groter zijn als je het T-shirt aanhebt.
 6. Zoom de randen van je rugdecolleté een centimeter om met een tweelingnaald. Als je met stretchstof werkt, kan je zo je zomen mooi afwerken. Je krijgt dan zo’n dubbel stiksel, ik vind dat dat er super professioneel uitziet!
  1. TIP: Met een tweelingnaald werken is heel eenvoudig maar dit is bij elke machine een beetje anders. Check je handleiding voor verdere details.
 7. Om er voor te zorgen dat de mouwen niet afzakken, gebruik ik hetzelfde satijnen lint als bij mijn broek. Plooi het lint in de lengte in twee, plooi het over de halsopening en speld vast.
 8. Stik het lint nu vast door achteraan op de rug te beginnen en rondomrond vast te stikken. Zoom de uiteindes van het lint ook nog 1 cm om. Klaar! Nu nog het allerleukste: tijd om te passen en showen maar! 

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
01:29
DIY douchegel door Charlotte
2957 keer bekeken
04:56
DIY douchegordijn
3627 keer bekeken