Tiramisu, maar dan anders

afl13_tiramisu_intro.jpg

We hebben met de vriendinnen ooit eens een feestje gegeven met als thema ‘roze’. Onze kledij, het eten, de versieringen, … alles was roze! Ik heb toen mijn rode  vruchten tiramisu gemaakt en dat was een groot succes!  Sindsdien kan ik niet meer naar een feestje gaan zonder dat ze naar mijn tiramisu vragen. Dat heb je dan natuurlijk :-).

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

  • Lange vingers (2 pakken)
  • Rode vruchten (diepvries of vers, afhankelijk van het seizoen)
  • Een pot frambozenconfituur
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr bloemsuiker
  • 4 eieren
  • Rode vruchten thee (2 à 3 zakjes)
  • Melk
  • Verse munt

Hoe te maken?

1. Giet een beetje melk in een diep bord en zet dit 1 minuut in de microgolf tot het lauw/warm is. Laat er twee zakjes rode vruchtenthee in trekken. 

  • Normaal gebruik je bij tiramisu koffie in plaats van melk. Als je niet zo gek bent op de koffiesmaak dan is melk een prima alternatief, het is ook iets voller van smaak. 

2. Splits de eieren in 2 aparte kommen. Doe de mascarpone en de bloemsuiker bij de eierdooiers en meng dit goed door elkaar.

3. Klop het eiwit tot een stevig schuim en doe het voorzichtig bij het mascarponemengsel terwijl je alles omschept.

  • Rustig te werk gaan is hier de boodschap! Als je hier flink gaat roeren, haal je al de lucht uit het eiwit en word je tiramisu niet mooi luchtig. 

4. Nu kan je laagjes beginnen maken! Eerst mag er een laag rode vruchten in je schaal. 

  • In de winter zijn verse rode vruchten heel duur. Een zak diepgevroren rode vruchten is beter voor je portemonnee. Laat ze wel eerst goed ontdooien vooraleer je ze gebruikt.

5. Dompel de lange vingers in de melk, wacht even tot de koekjes de melk opgenomen hebben en schik ze dan bovenop de rode vruchten. 

6. Smeer een laagje frambozenconfituur op de lange vingers, gevolgd door een dikke laag van het mascarponemengsel. Dan terug een laag rode vruchten, koekjes, confituur en eindig met de mascarpone. 

7. De schaal mag nu enkele uren in de koelkast om op te stijven. Als hij klaar is, kan je hem versieren met rode vruchten en enkele blaadjes verse munt. Mmmmmm.

afl13_tiramisu2.jpg
afl13_tiramisu3.jpg
afl13_tiramisu4.jpg
afl13_tiramisu5.jpg