Video: SOS oogmasker
SOS oogmasker
Uw video is aan het laden...

SOS slaapmasker

2560 keer bekeken

Als ik ergens ga logeren neem ik altijd een slaapmasker mee want anders doe ik geen oog dicht. Het plan is om nu een slaapmasker en een oogmasker in 1 te maken. Mijn slaapmasker krijgt een zakje met rijst erin dat ik kan verwarmen in de microgolfoven maar dat ook in de diepvries in zodat het verfrist. Goed tegen wallen én tegen hoofdpijn!

WAT HEB JE NODIG?

 • Restje stof van 100% katoen  
 • Restje badstof of fleece
 • Elastiek van 30 cm lang (vind je bij Veritas)
 • Biaislint
 • Paillettenlint (haalde ik bij Veritas)
 • Rijst
 • Veiligheidsspeld
 • Stuk karton
 • Schaar
 • Naaigaren
 • Stofschaar
 • Stofkrijt
 • Naaimachine

HOE TE MAKEN?

 1. Teken het patroon voor je slaapmasker op een stuk karton en knip uit.
  1. TIP: Je kan dit met de losse hand tekenen, even op internet kijken of een oud slaapmasker gebruiken als voorbeeld.
 2. Eerst maak je het zakje dat binnenin je slaapmasker komt en dat straks gevuld wordt met rijst. Leg je patroon op je stukje katoen, teken over met stofkrijt en knip. Doe dit nog een keer zodat je 2 dezelfde stukjes stof hebt.
  1. TIP: Het is heel belangrijk dat je 100% katoen neemt want anders kan je het zakje niet in de microgolfoven opwarmen. Synthetische stoffen zoals fleece kunnen brandbaar zijn.
 3. Speld de twee delen met de goede kanten op elkaar en stik rondom rond. Vergeet geen keergaatje te laten.
 4. Geef een paar knipjes bij de schuine randen zodat de stof mooi plat valt en draai goed via het keergaatje.
 5. Vul het zakje via het keergaatje met rijst. Je kan hier een klein trechtertje voor gebruiken of een stukje papier dat je tot een trechtertje plooit. Stik het keergaatje dicht.
 6. Het masker zelf (in de badstof) moet een klein beetje groter zijn dan het rijstzakje. Leg je patroon op de stof, teken over en knip 1 cm naast de getekende lijn.
 7. Voor de achterkant heb je een gleufje nodig waarlangs je het rijstzakje in en uit het masker kan halen. Hiervoor knip je het patroon in twee en leg je het op de badstof. Op de plek waar je het patroon in 2 hebt geknipt, teken je een zoom van 1 cm. Knip nu alles opnieuw op 1 cm van de getekende lijn.
 8. Stik de twee zomen van de flapjes aan de achterkant om en leg even aan de kant.
 9. Nu de hoofdband nog. Knip lange reep stof uit, plooi die in de lengte in 2, stik rondom rond maar laat een keergaatje. Draai het lint terug goed.
  1. TIP: Soms is het moeilijk om een lint terug binnenstebuiten te draaien omdat het zo smal is. Je kan hier een potlood voor gebruiken maar een handige tip is om een koordje mee vast te stikken zodat je het lint aan de hand van het koordje terug goed kan trekken.
 10. Haal met een veiligheidsspeld de elastiek door het lint.
 11. Om het slaapmasker helemaal af te maken kan je met paillettenlint nog een accent op je slaapmasker naaien. Ik koos voor de letters SOS.
 12. Nu alles nog in elkaar zetten. Speld de delen van het slaapmasker vast met de slechte kanten op elkaar, stop de hoofdband er mee tussen en speld het biaislint rondom rond vast. Stik je biaislint vast en je slaapmasker zit volledig en elkaar. Nu het zakje met rijst erin en je bent helemaal klaar om in de zetel te ploffen met een ontspannend of verfrissend masker! 

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
01:29
DIY douchegel door Charlotte
2957 keer bekeken
04:56
DIY douchegordijn
3627 keer bekeken