Video: Op en top
Op en top
Uw video is aan het laden...

Op en top

2792 keer bekeken

Eerlijk is eerlijk! Ik sport graag, maar da’s altijd zo’n gedoe: dat zweten, dat gepuf, ik wordt meteen rood.  Nee paars eigenlijk… niet echt stijlvol. Maar misschien ga ik er iets meer fun aan beleven met een toffe outfit. En die heb ik zelf gemaakt. Nu heb ik dus geen excuses meer om niet te gaan sporten. 

Wat heb je nodig?

  • Een oud T-shirt
  • Een stofschaar
  • Stofkrijt
  • Een haarrekje

Hoe te maken?

Sporttop

1. Knip bij een oud T-shirt onderaan de boord er af. Zo gaat je T-shirt mooi naar boven krullen.

2. Om er een vrouwelijk topje van te maken, mogen de schouderuitsnijdingen wel wat groter. Teken met stofkrijt eerst een lijn waar je gaat afknippen – zo kan je zorgen dat beide kanten min of meer symmetrisch blijven. Ook de décolleté mag iets dieper worden uitgesneden, dus ook die eerst aftekenen. Maar niet té diep, cleavage in een sport-shirt is een no-go!

3. Knip nu op de lijnen de kraag en de mouwen eruit.

4. Draai je T-shirt om zodat je ook op de rug een diepere uitsnijding kan maken. Ook hier weer eerst tekenen en dan pas knippen.

5. Knip uit één van de uitgeknipte mouwen twee repen van zo’n 2 cm breed. Goed uittrekken zodat het lange lintjes worden. 

  • Een oud T-shirt is sowieso een top-recyclage-item.  Het rafelt niet en je kan er werkelijk vanalles mee maken … een rokje, een kleedje, een boodschappentas, … 

6. Neem de bandjes op de rug samen en wikkel daar de lintjes rond. Begin onderaan de V-vorm en werk zo naar boven toe. Draai de sliertjes er goed rond zodat die over een lengte van zo’n 10 cm de stof bij elkaar houden.

Haarlint

1. Knip 5 repen (zo lang mogelijk) van ongeveer 2 cm breed uit de stof die je over houdt van de mouwen of van de onderkant als je T-shirt lang genoeg is. 

2. Verleng je lintjes weer door er eens stevig aan te trekken.

3. Neem de 5 uiteindes samen en naai of stik ze aan elkaar.

4. En dan het moeilijkste: vlechten met 5 in plaats van met 3. Het ziet er moeilijk uit, maar dat is het eigenlijk niet. Kleef de bovenkant met kleefband aan de tafel vast. De meest linkse sliert moet dan telkens helemaal naar rechts door altijd boven - onder - boven - onder de andere slierten te gaan.

5. Aan de uiteindes een knoop erin.

  • Deze techniek is ook leuk om een armbandje of zelfs een ketting te maken, eventueel met een paar reepjes van een andere stof ertussen. 

6. Maak tot slot de verbinding met een haarrekje, zo kan je de band rekken zoveel je wil.

afl22_sporttop2.jpg

afl22_sporttop3.jpg

afl22_sporttop4.jpg

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
01:29
DIY douchegel door Charlotte
2957 keer bekeken
04:56
DIY douchegordijn
3627 keer bekeken