Video: Havermout voor de hele week
Havermout voor de hele week
Uw video is aan het laden...

Havermout voor de hele week

326 keer bekeken

Ons mama zegt altijd: “Het ontbijt, dat is de belangrijkste maaltijd van de dag!”. Ik probeer ook om elke dag goed te starten maar soms is het ’s ochtends zo hectisch dat het er gewoonweg niet van komt. Een vriendin van mij had een goeie tip want zij maakt op zondagavond haar ontbijt al klaar voor de hele week: havermout in de oven. Heel lekker en in de ijskast blijft dat perfect goed. Je kan zelfs voor elke dag een andere variant voorzien. Volgens mij het proberen waard!

WAT HEB JE NODIG?

  • 2 kopjes havermout
  • 1 kopje bruine suiker
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el boter
  • Snuifje zout
  • Vanille extract
  • Extraatjes voor in je havermout (ik nam blauwe bessen, noten, stukjes chocolade, banaan, appel, dadels, speculaaspasta en peperkoek)
  • 5 kleine bokalen

HOE TE MAKEN?

  1. Neem een kom , doe alle droge ingrediënten bij elkaar en meng.
  2. Klop in een tweede kom de eieren los, voeg een paar druppels vanille toe en 3 eetlepels gesmolten boter.
  3. De basis is nu klaar maar het leuke aan dit recept is dat je nog verschillende extra’s kan toevoegen met restjes die je nog in huis hebt.
  4. Bosbes en amandelnoten is een goede en gezonde combinatie om de week te starten.
    1. TIP: Amandelnoten zijn vaak iets duurder maar ik los dat een beetje op door zo’n notenmengeling te kopen. Daar zitten verschillende noten in en dan hoef je niet van elke soort een pakje te kopen.
  5. Dinsdag wordt het appel, noten, peperkoek en daar kan je eventueel nog een beetje kaneel bijdoen.
  6. Op woensdag ga ik gewoon voor natuur. Als je het toch wat zoeter wil kan je nog een schep bruine suiker toevoegen.
    1. TIP: In principe kan je ’s morgens snel nog wat vers fruit snijden, moest je toch iets extra willen.
  7. Op donderdag een versie met banaan, chocolade en een lepel pindakaas erop.
  8. En om de werkweek af te sluiten dadels, speculaaspasta en een paar pecannoten erop.
    1. TIP: Je kan nog veel verder experimenteren met smaken maar let er wel op dat niet alles even lang goed blijft.
  9. Nu is het altijd hetzelfde principe: doe de extra ingrediënten in de bokaal, doe er een paar eetlepels van het havermoutmengsel bij en als laatste een paar eetlepels van het eimengsel. Hoeveel je hier telkens van neemt, maakt niet zoveel uit. Hoe meer ei, hoe smeuïger je havermout zal zijn.
  10. Bak de bokalen 20 minuten op 175° C.
  11. Laat de bokalen afkoelen en zet ze daarna in de koelkast. ’s Morgens even de microgolfoven in en je bent klaar om je dag te beginnen. Ochtendstress? Nooit van gehoord!  

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
01:29
DIY douchegel door Charlotte
2957 keer bekeken
04:56
DIY douchegordijn
3627 keer bekeken