Video: Cakebar
Cakebar
Uw video is aan het laden...

meer video's van Rok en Rol

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
01:36
Kira maakt een juwelenhouder van PMD
8767 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken

Cakebar

3052 keer bekeken

 Mijn vriendin gaat op de babyborrel van haar dochter cupcakes serveren en ik heb beloofd om haar daarbij te helpen. Niet met de cupcakes zelf maar wel met een cupcakebar! Een soort buffet om de cakes samen met allerlei frostings en andere lekkere dingen te presenteren zodat de gasten hun eigen gebakjes kunnen versieren. 

Wat heb je nodig? 

Cakebar: 

  • Drie ronde blikken bakvormen
  • Twee stevige kandelaars van ongeveer 15cm hoogte
  • Lege conservenblikken in verschillende groottes, ontdaan van papieren etiketten en goed ontvet
  • Lakverf in een paar verschillende kleurtjes
  • Een emmertje of grote pot die iets breder is dan het grootste conservenblik
  • Twee componenten epoxylijm
  • Mengbakje en stokje voor de lijm
  • Verfborstel
  • Ophangsysteem voor het druppen en drogen: 1 stok tussen 2 stoelen, elastiekjes, ijzerdraad en oude kranten

Cakefrostings:

  • 150 gr poedersuiker
  • 500 gr mascarpone
  • 1 limoen
  • 3 takjes verse munt
  • Voedingskleurstof
  • 2 el chocopasta
  • 1 klein bakje frambozen, verse of diepvries
  • Mengkom
  • Mixer
  • Rasp
  • Plastic spuitzakjes (bv. diepvrieszakjes)

Hoe te maken? 

Cakebar 

Eerst de cakestandaard: 

1. Verf de kandelaars in een eerste toffe kleur en laat ze drogen. 

  • Ook smalle vaasjes of kleine flesjes kunnen prima dienen als tussenstukken … gewoon zorgen dat ze stevig genoeg zijn om gevulde bakblikken te dragen!

2. Plak dan de bakvormen en de kandelaars aan elkaar met twee componenten epoxylijm.  Als je blikken in verschillende groottes gebruikt zet je onderaan het grootste bakblik, daarop in het midden een kandelaar, daarop weer een bakblik, een tweede kandelaar en dan bovenaan het laatste, kleinste blik.  En dan alles een uur laten drogen. 

  • Je kan gerust verschillende soorten oude blikken door elkaar gebruiken maar let er wel op dat de bodem nog mooi plat is.  Die mag niet bol staan of mag geen deuken hebben want dan kan je ze nooit stevig genoeg op de kandelaars vast zetten. 

Dan de bijhorende blikken potjes:

1. Installeer eerst je ophangsysteem om de geverfde blikken te laten drogen: zet twee stoelen klaar met daartussen een stok (van bv. een bezem) en oude kranten eronder. 

2. Dop de blikken één voor één in de verf. Hoe diep of hoe recht of schuin je ze dopt, kies je zelf afhankelijk van hoeveel kleur je aan je blikken wil geven en hoe speels het effect mag zijn. 

  • Je kan voor een babyborrel natuurlijk altijd voor de echte klassiekers kiezen en babyblauwe of -roze verf gebruiken maar als je voor iets fellere kleuren gaat, kan je de bar achteraf gemakkelijker nog voor andere gelegenheden gebruiken.  Ik koos voor een fel petroleumblauw en een pittig oranje-achtig roze. 

3. Doe bovenaan rond elk blik een rekje, buig een stuk ijzerdraad in een S-vorm, haak dat aan het elastiekje en hang zo de blikken aan de bezemsteel om te drogen. 

Als alles droog is, heb je een waar cakebuffet!  Een standaard waarop je bijvoorbeeld de cakes kan presenteren en bijhorende potjes om extra toppings zoals bijvoorbeeld hagelslag, nootjes, mini marshmallows, verkruimelde meringue, kokosschilfers of stukjes fruit in te serveren.  En als je genoeg blikken maakt, kan je er ook servetten en bestek in kwijt! 

Cakefrostings 

1. Doe de mascarpone in een mengkom en doe er 5 lepels bloemsuiker bij.

  • De meeste klassieke frostings worden met boter gemaakt maar mascarpone is een ideaal alternatief : veel luchtiger én het gaat niet schiften als je er zure dingen zoals fruit door mengt. 

2. Een paar minuten op de hoogste stand goed mixen zodat het mengsel luchtig wordt. 

3. Verdeel het mengsel in drie gelijke delen om 3 verschillende frostings te kunnen maken.

Frosting met limoen & munt: rasp de zest van een limoen, snijd enkele muntblaadjes in stukjes, en pers het sap van een halve limoen.  Alles goed mengen. Voeg er dan nog wat geel en blauw voedingskleurstof bij en meng opnieuw tot het mengsel mooi egaal muntgroen wordt. 

Frosting met chocolade: doe een paar scheppen chocopasta in een kommetje en laat smelten in de microgolfoven. Doe de gesmolten pasta bij het mascarponemengsel en roer tot de chocolade mooi verdeeld zit.

Frosting met frambozen: voorzichtig het fruit pletten en dan door het mascarponemengsel roeren. 

4. Doe de drie frostings in drie spuitzakjes, leg ze bij de cakebar en knip er op het laatste moment het puntje nog af… en zo kan iedereen zijn gebakjes naar eigen smaak versieren!

afl23_cakebar2.jpg

afl23_cakebar3.jpg

afl23_cakebar4.jpg

afl23_cakebar5.jpg

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
06:22
SOS slaapmasker
2560 keer bekeken
00:52
Karo's favoriete dansnummers
694 keer bekeken