Video: Maak je eigen harembroek
Maak je eigen harembroek
Uw video is aan het laden...

Boho broek

9187 keer bekeken

Joggingbroeken kan je volgens mij nooit genoeg hebben! Als ik op een sombere winterdag wil wegzakken in de zetel, is een gemakkelijke trainingsbroek mijn vaste uniform. En deze keer maak ik zelf een ‘specialleke’: een comfortabele harembroek!

WAT HEB JE NODIG?

 • Een pyjamabroek
 • Dunne, katoenen stof
 • Een T-shirt dat je niet meer draagt
 • Garen
 • Jerseynaald
 • Zoommaatje
 • Meetlat
 • Stofschaar
 • Speldjes
 • Stofkrijt
 • Strijkijzer en –plank
 • Naaimachine

HOE TE MAKEN?

 1. Een broek uit het niets maken, simpel is dat niet maar als je een bestaande pyjamabroek kan gebruiken als patroon wordt het al een pak simpeler. Dus: neem je best zittende pyjamabroek erbij!
 2. Plooi je stof dubbel met de goede kant daar binnen zodat je het patroon kan tekenen. Steek de broekspijpen van je pyjama in elkaar zodat je met één pijp overblijft. Leg de voorkant van de broek op de stof en teken met stofkrijt langs de pijp.
 3. Teken langs alle zijdes een zoom van ongeveer 1,5 cm. Bij het maken van een broek gebruik je daarvoor best een zoommaatje omdat de twee broekspijpen perfect symmetrisch moeten zijn. Knip de pijp uit.
 4. TIP: Als je geen zoommaatje hebt, is dit een handige tip. Wikkel een stukje papiertape rond twee potloden en teken daarmee de zoom op de stof. Op die manier krijg je ook een perfect gelijke zoom.
 5. Je hebt nu 2 stukken stof die samen de voorkant van de broek zullen vormen. Leg de twee stukken stof mooi op elkaar, speld de gulp vast en stik de gulp met een gewone steek.
 6. Zigzag nog eens rondom rond de gulp zodat de stof zeker niet gaat rafelen.
 7. Doe nu hetzelfde voor de achterkant van de broek: leg de pyjamabroek terug op de stof en teken opnieuw de contouren over. Teken de zoom, knip uit, speld vast en stik de middennaad. Nu is ook de achterkant van je broek af! 
 8. Leg de voor en de achterkant van de broek op elkaar met de mooie kanten naar elkaar toegekeerd. Speld de twee delen vast aan de binnenkanten van de broekspijpen en stik de binnennaad. Dit doe je best in één keer: begin onderaan broekspijp a, ga naar boven tot aan de gulp en ga dan terug naar beneden via broekspijp b.
 9. Speld nu ook de buitenkanten van de broekspijpen aaneen en stik de twee randen.
 10. Zigzag alle naden tegen het rafelen.
 11. Aan de taille en onderaan de pijpen komen nu nog elastische banden die je kan maken van een oud T-shirt. Knip eerst de ondernaad van het T-shirt eraf en teken met je stofkrijt ongeveer 28 cm af van de onderrand van het shirt. Knip het stuk T-shirt eraf.
 12. TIP: In plaats van de boord zelf te maken, kan je boordstof ook kopen in de naaiwinkel in verschillende breedtes en kleuren. Maar geef toe, zelf maken is plezanter!
 13. De band moet perfect rond je middel passen dus die moet ingenomen worden. Doe de band rond je middel en neem ter hoogte van één naad aan de zijkant de band in tot hij past. Speld vast.
 14. Stik de nieuwe naad vast met een jerseynaald en knip de overtollige stof af. Zigzaggen is niet nodig want T-shirtstof rafelt niet.
 15. TIP: Als je stretchstof gaat stikken, gebruik je best een jerseynaald omdat die dunner is en geen gaatjes maakt. Deze naalden vind je gewoon bij Veritas.
 16. Vouw de band dubbel en schuif die over de broek zodat de open rand van de band gelijk ligt met de bovenkant van de broek. Speld vast.
 17. Stik rondomrond zodat de tailleband vastzit. De broek is wel wat breder dan de band dus terwijl je naait, moet je wat aan de band ‘trekken’.
 18. Plooi de band een laatste keer over en klaar!
 19. Doe identiek hetzelfde voor de onderkant van de broekspijpen maar gebruik hiervoor de mouwen van het T-shirt. 

Aanbevolen voor jou

06:25
Dim sum op bed
7318 keer bekeken
04:52
Schommelbank
5064 keer bekeken
00:50
Cadeautjes met een boodschap
5978 keer bekeken
06:07
Tuxedo broek en blouse
7149 keer bekeken
04:56
Bloemenzaadjes in enveloppe
5783 keer bekeken
07:01
DIY Koffiesleeve
3620 keer bekeken
05:22
Havermout voor de hele week
326 keer bekeken
05:03
Magazinerekje
3720 keer bekeken
01:03
Als het eens wat trager mag
2382 keer bekeken
01:29
DIY douchegel door Charlotte
2957 keer bekeken
04:56
DIY douchegordijn
3627 keer bekeken