Culinair

3 tips om pannenkoeken gezonder te maken
Tegenwoordig zijn we allemaal druk bezig met gezond zijn. Ja, af en toe zijn we er zelfs een beetje geobsedeerd door. Maar genieten moet! En wat is meer genieten dan een pannenkoek als dessert? Daarom hebben wij enkele tips om pannenkoeken iets gezonder te maken.
Cheesecake in de microgolf
Zin in een snelle zoete zonde? Deze cheesecake heb je in een paar minuten voor je neus staan. Het duurt bijna langer om hem op te eten dan te maken, dus waar wacht je nog op?
'Heerlijk Stoomkoken' van Pascale Naessens
Stoomovens zijn in opmars. Koken met een stoomoven is echter heel specifiek. Om tegemoet te komen aan de grote vraag heeft Pascale Naessens 60 recepten uit haar boeken omgevormd voor een bereiding in zo’n stoomoven.
Gezonde chocolademousse? Say what?!
Gezonde chocolademousse? Geloof het of niet, het bestaat! En wij zijn natuurlijk zo lief om het recept van dit wonderlijke dessert met jou te delen.
Ontbijt zoals een model
Nog in pyjama zitten en al beginnen werken aan een betere en nieuwe ik? Klinkt vermoeiend, maar eigenlijk is het heel simpel. Start de dag met een ontbijt waardig voor een model. Nee, daarmee bedoelen we niet een haastige tas koffie en een snelle sigaret. Hoe dan wel? Met havermout. Dat heeft meer voordelen dan je denkt, want het is natuurlijk niet voor niets dat veel modellen elke morgen havermout eten.
14 redenen om meer komkommer te eten
Als je denkt aan super food is komkommer waarschijnlijk niet het eerste dat bij je opkomt. Hij lijkt niet meteen de Superman onder de groenten, maar toch zijn er veel voordelen aan het eten van komkommer. Hier vind je 14 redenen om nu met komkommer kauwen te beginnen.
Avocado’s, ons favoriete superfood
Wist je dat avocado’s eigenlijk geen groente zijn maar subtropische vruchten? Ze behoren net als de tomaten tot de bessengroep. De avocado komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en de wilde variant is amper zo groot als een half kippenei.
Een groentetuin in je keuken.
Wist je dat sommige groenten en vruchten zichzelf op bijna magische wijze hergroeien? Ontdek hier wat er écht bij het groenafval mag en wat je gewoon opnieuw kan planten.
Deze gerechten moet je gewoon proberen op Valentijn
Een doos met chocolade? Zo cliché! Geef je partner liever wat origineels te eten voor Valentijn. Ontdek hier onze favoriete recepten.
Gelatine = gezond snoepen?
Gastblogger Elke maakt zelf gelatinesnoepjes én durft ze nog gezond te noemen ook! Geloof je haar niet? Lees dan snel verder…

Pagina's