Blog

Zo smaakt jouw thee nooit meer bitter!

 

We zijn gek op thee. Je kunt het de hele dag drinken, het is goed voor je en ook nog eens enorm lekker. Toch kan het soms gebeuren dat jouw kopje groene of witte thee een naar, bitter smaakje krijgt. Dat is niet omdat de thee te sterk is, maar om een andere reden.

Dat bittere smaakje heeft alles te maken met de temperatuur van het water. We zijn namelijk iets te gewend om kokend water (100 graden Celsius) te gebruiken voor thee. Voor zwarte thee is dat inderdaad de juiste temperatuur, maar groene en witte theesoorten kun je beter niet met water van 100 graden bereiden. Dat is voor de meeste groene en witte theesoorten te heet en daar komt dus dat nare bittere smaakje vandaan. Zonde!

Maar hoe zet je dan wel dat perfecte kopje thee? De juiste watertemperatuur voor groene thee ligt tussen de 70 en 88 graden. Voor witte thee is dat tussen de 80 en 95 graden. De oplossing is dus heel simpel: gewoon even wachten totdat je de thee aan het water toevoegt. Voor een kop groene thee wacht je twee minuutjes, voor een kop witte thee een minuut. Je zult het verschil direct proeven!

 

Thema: