Blog

Blog: Wonen

Creatief voor Valentijn: Hartvormige Piñata
20 keer bekeken
Vergeet bloemen, chocolade, juwelen of parfum! Deze Valentijn geef jij je hartendief iets unieks cadeau. Zoals deze hartvormige piñata!
Zo maak je zelf Play-Doh met maar 2 ingrediënten
Boetseerklei kan kinderen urenlang zoet houden. Het enige nadeel is dat zulke potjes klei snel uitdrogen. Wist je dat je Play-Doh makkelijk zelf kan maken met huishoudproducten? Zo hoef je niet elke keer naar de winkel te lopen wanneer alle kleurtjes door elkaar gemengd zitten.
8 x dóen tijdens Design September
Brussels Design September zet elk jaar de vlam in de pan van de hoofdstad, onder de vorm van ruim honderd culturele en commerciële evenementen in en rond Brussel. Deze activiteiten mag je als designliefhebber écht niet missen…
Cultuurtip: de brand van Leuven
Bloemen, kransen, koninklijke bezoekjes en up-to-date expo’s, het begin van de Eerste Wereldoorlog wordt in heel België uitgebreid herdacht. Sinds vorige week kun je dat ook in je huiskamer doen, met de dvd ‘De Brand van Leuven’, een documentaire van oorlogsjournalist Rudi Vranckx.
De mooiste tapijten
Lang niet iedereen zet z’n valies klaar, want staycation is helemaal hip. Heerlijk genieten van je eigen stad en cocoonen in je eigen nest. Geen beter moment dus om dat laatste even op te smukken met een van deze vrolijke tapijten!
Alternatieve trip in New York
Empire State Building, check. Central Park, check. Broadway, check. Times Square, check. Vrijheidsbeeld, check. Voila, de belangrijkste trekpleisters heb je achter de rug. Dan is het nu tijd voor enkele minder bekende, maar minstens even indrukwekkende doe-tips in The Big Apple!
Design van de Hollandse plank
Wie dacht dat ze in Nederland enkel bitterballen, klompen en tulpen op de markt brengen, heeft het goed fout. Er wordt geniaal design gemaakt, met een heel eigen gezicht. Scandinavië rules, zeker, maar soms moet je zelfs niet zó ver naar het noorden kijken…
DIY: een coole waterbaan voor je kinderen!
Wees de verveling een stapje voor en knutsel samen met je kinderen een doe-het-zelf waterbaan in elkaar met eenvoudig materiaal. Het uittekenen, ontwerpen en opbouwen is al goed voor een paar uur fun, en dan hebben ze er nog niet eens mee gespeeld…