Blog

Ultiem genieten: Chocolademelk van kokosmelk

Het ideale seizoen voor warme chocolademelk is aangebroken. Maar ook de classic hot cocoa kan soms een update gebruiken en dit is daarvoor het ideale recept. Je hebt er iets meer ingrediënten én tijd voor nodig dan de bekende versie, maar geloof ons: het is het waard!

Ingrediënten: 
Voor 8 tot 12 koppen

4 blikjes kokosmelk
2 blikjes gecondenseerde melk
227 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
1/4 kopje cacaopoeder
2 theelepels vanille extract
2 theelepels kokosnoot extract
1/4 theelepel zout
1/2 kopje kokosnoot vlokken

Garnering: 
een klein beetje frosting voor de rand van de mokken (poedersuiker met water)
slagroom
mini-marshmallows

Zo ga je te werk:
Schenk de kokosmelk en gecondenseerde melk in een pan en voeg de extracten hieraan toe. Klop dit met een garde om het goed te mixen. Voeg er dan het zout, cacaopoeder en de chocolade aan toe. Laat dit op laag vuur staan gedurende twee uur, met de deksel op de pan. Houd de pan goed in de gaten, om te zorgen dat de chocola goed kan smelten en het een glad geheel wordt.

Voor het serveren rooster je de kokosnootvlokken 5 tot 6 minuten op laag vuur, totdat ze een licht gouden kleur hebben. Maak de vlokken daarna klein in een boterham – of ziplock zakje, door deze fijn te knijpen tussen je handen.

Dip de rand van de mokken in de frosting en daarna in de kokosvlokken. Duw deze lichtjes aan met je hand voor extra stevigheid. Schenk dan de chocolademelk in de mokken en top deze af met slagroom en de mini marshmallows.

Bron artikel

Thema: