Blog

Hoe overtuig je je partner om gezonder te gaan eten?

Diëten is nooit gemakkelijk, maar als je vanuit je meest directe omgeving al gedwarsboomd wordt, dan lijkt het wel onmogelijk. Daarom is het extra belangrijk je man, je lief of zelfs je huisgenoot zover te krijgen om je te steunen. Of beter nog: mee te doen.

Maar hoe pak je dat aan? Mannen zitten natuurlijk anders in elkaar dan vrouwen. Een extra gaatje in de riem, no big deal. Een bierbuikje? Stoer en sexy. Minder fast-food of tout-court minder eten? Onmogelijk. Aldus mijn lief, die gelukkig nog geen bierbuikje heeft ;-)

Hier enkele tips mee om je partner te overtuigen om samen met jou te diëten:

Kies een goed dieet:

Een dieet waarbij je slechts 2 wortels per dag eet zal je nooit kunnen verkopen aan je partner. Eentje waarbij je een aantal minder gezonde voedingsmiddelen vermijdt, zal misschien wel een kans krijgen. Zelfs al moet hij niet afvallen, hij wordt er wel gezonder van en dat zal hij hopelijk ook wel voelen.

Gebruik de juiste argumenten:

De meeste mannen geven niet zo veel om hun broeksomtrek, of zelfs hun bierbuikje. Stel je even in zijn plaats en overtuig hem met de andere gevolgen van je dieet. Gewicht verliezen voor jou wil zeggen stevigere lichaamsbouw, grotere spieren en betere sportprestaties voor hem. Een gezondere darmflora voor jou betekent een sterkere lever voor hem, dat komt op café wel eens van pas. Een gezondere huid voor jou wil zeggen minder puistjes voor hem.

Pas je dieet aan:

Mannen eten gewoonlijk wat meer dan vrouwen. Pas zijn dieet daar dan ook op aan. Maak grotere porties en zorg ervoor dat hij geen honger krijgt. Een hongerige man valt terug op zijn instincten: eten zoeken, en dat loopt zelden goed af…

Zoek lekkere receptjes uit:

Geef hem niet het gevoel dat hij dieetkost krijgt voorgeschoteld, maar maak het smakelijk. Een lekker sausje en alles goed afkruiden doet wonderen. Dat maakt het trouwens ook voor jou makkelijker om vol te houden!

Stel een weekmenu op:

Als jullie elke dag opnieuw moeten nadenken over wat je wil eten, komt een van beide al snel in verleiding om eens te kiezen voor iets "minder" gezonds. En kan jij dan nog wel neen zeggen? Hoe minder jullie moeten nadenken over wat je gaat eten, hoe makkelijker.

Noem het een uitdaging:

"Wedden dat je niet 30 dagen zonder X kan?" en spreek een beloning af als jullie het wel volhouden (en een grote straf als dat beter motiveert)

Vorm een front:

Ga je samen naar een familiefeest of op restaurant met vrienden? Steun elkaar dan en help de juiste keuzes maken die in lijn liggen met jullie dieet. Als er alvast 2 mensen geen alcohol drinken of geen dessert eten maakt dit het een pak normaler, en zal je minder opmerkingen krijgen.

Succes met het overtuigen! Heb jij al met succes je partner overtuigd om mee te diëten en heb je nog meer tips? Deel ze dan hieronder!

Thema: