Blog

Onderzoek: Dit is hoe vaak gelukkige stellen seks hebben!

Seks hebben wordt vaak gezien als iets wat zo vaak mogelijk moet, omdat je anders niet gelukkig zou zijn in je relatie. Natuurlijk is die fase dat je niet van elkaar af kunt blijven heerlijk, maar als de roze bril uiteindelijk af gaat en de werkelijkheid weer in zicht komt, kan het nog wel eens moeilijk zijn om tijd te vinden voor ‘de daad’.

Is dat erg? Zolang je maar eens per week ruimte in je agenda vrij maakt voor sexy time is er helemaal niets aan de hand. Uit onderzoek van de University of Toronto blijkt namelijk dat stellen die vaker dan één keer per week seks hebben helemaal niet gelukkiger of minder gelukkig zijn. Data van meer dan 25.000 mannelijke en vrouwelijke Amerikanen tussen de 18 en 89 jaar oud laat zien dat stellen die één keer per week seks hebben over het algemeen het gelukkigst zijn.

Deze bevindingen moeten de druk die stellen voelen om zo vaak mogelijk seks te hebben enigszins verlichten. Maar dit onderzoek schrijft natuurlijk niet voor hoe vaak je seks zou moeten hebben; uiteindelijk moet ieder stel voor zichzelf bepalen wat de juiste frequentie is. Voor het ene stel kan dat meer zijn dan voor het andere stel. Als het op seks aankomt is er niks goed of fout, zolang je je er zelf maar prettig bij voelt.

Bron artikel

Thema: