Blog

Deze kledingstukken koopt je best te groot of nét te klein

 

Kleding kopen is niet altijd even makkelijk. De juiste maat vinden kan een uitdaging zijn, zeker omdat je wil dat jouw kledingstukken zo lang mogelijk mee gaan. Daarom kun je sommige dingen beter iets te groot of juist te klein kopen. Wij maakten een overzichtje.

Koop de volgende kledingstukken groter:

1. T-shirts
T-shirts van katoen kun je het beste een maatje te groot kopen. Niet alleen is dit hipper dan een super strak t-shirt, ook is dit voor het wassen beter. Katoenen t-shirts kunnen namelijk in de droger tot twintig procent krimpen. 

2. Wollen truien
De vezels uit wol trekken samen in de wasmachine en droger. Koop je de trui net een beetje groter, zorg je dat deze nog steeds past na een wasbeurt. Daarnaast zijn oversized truien ontzettend van nu.

3. Sokken
Sokken zijn vaak ook van katoen gemaakt, wat betekent dat ook deze vlug krimpen. Gelukkig komt de maat van sokken nooit zo heel nauw.

4. Zomerjurkjes
Je hebt het vast al eens meegemaakt: dat zwierige zomerjurkje is ineens een hemd geworden waar je billen onderuit komen. Koop je jurkjes een maatje groter om dat te voorkomen of was korte jurkjes met de hand.

Koop de volgende kledingstukken kleiner:

5. Shirts met polyester
Kledingstukken die polyester bevatten zijn heerlijk dun, maar verliezen wel gauw vorm. Koop deze truitjes strak, zodat je niet in een vormeloos geval loopt aan het einde van de dag.

6. Strakke sportbroeken
Stretchy sportbroeken bevatten vaak elastische materialen zoals spandex. Al is het maar vijf procent: deze broeken hebben nogal de neiging om uit te rekken. Hoe langer je ze aan hebt, hoe erger dit wordt. Koop deze bij twijfel dus ook liever aan de kleine kant!

7. Panty’s
Panty’s hebben nogal eens de neiging om vorm te verliezen na een aantal keer dragen. De bovenste rand gaat lubberen en je knieën blijven er in staan. Koop om dit te voorkomen panty’s in een maat die goed strak zit.

8. Spijkerbroeken
Spijkerbroeken lopen altijd ontzettend uit. Wil je dat die perfecte spijkerbroek niet na een dag dragen van je billen af zakt? Ga dan voor een overwegend strak maatje om te zorgen dat jouw broek mooi blijft zitten.

BRON ARTIKEL 

 

Thema: