Blog

De makkelijkste karamelsaus ooit!

Soms wil je alles uit de kast halen en je gasten verwennen met een spectaculair dessert. Of misschien wil je gewoon een overheerlijke topping voor je 'zetel-ijsje'? Dat kan zonder dat je zelf al te veel moeite moet doen. Het enige wat de daarvoor nodig hebt is één ingrediënt.

Wat heb je nodig? 

  • Een blik gecondenseerde melk

Hoe ga je aan de slag? 

Trek het label van het blik. Kook een pot water en plaats het blik hierin. Laat koken gedurende 3 uur en check af en toe of het blik nog volledig bedekt is met water. Voeg water toe indien nodig (dit doe je om het ontploffen van het blik te voorkomen).

Na drie uur haal je het blik uit het water en laat je het 6 tot 8 uur afkoelen. Door het zo lang te laten afkoelen voorkom je brandwonden en ontploffende blikken ten gevolge van een te hoge druk. 

Klaar!

Giet je huisgemaakte karamelsaus over je favoriete dessert en geniet ;-)

Thema: