Blog

7 slechte redenen om samen te blijven

Veel vrouwen hebben liever een slechte relatie dan helemaal geen relatie. Ze blijven samen met hun partner om de minst logische redenen. Wij zetten de slechtste redenen om samen te blijven voor jullie op een rijtje.

Je wil de ander niet kwetsen

Iemand slecht nieuws vertellen of kwetsen is nooit een leuke taak. Sommigen blijven vastzitten in een slechte relatie uit angst de ander te kwetsen of gewoon omdat ze niet de boeman willen zijn. Wees liever nu al eerlijk over je gevoelens. Want een relatie laten aanslepen om de ander te sparen werkt vaak averechts. Je gaat je irriteren aan de kleinste dingen en ruzies uitlokken waardoor de relatie in een dramatische breuk zal eindigen.

Je wil niet alleen zijn

Deze soort persoon blijft samen met zijn/haar partner bij gebrek aan iemand beter. Ze zitten liever in een slechte relatie dan geen relatie. Beeld je eens in dat iemand enkel bij jou blijft omdat ze single zijn ongemakkelijk vinden. 

Anderen vinden jullie perfect bij elkaar passen

Veel koppels zien er naar de buitenwereld toe perfect uit. Maar ieder huisje heeft zijn kruisje. Je moet in een relatie zitten omdat deze je gelukkig maakt, niet om wat anderen van jullie denken.

Je vindt zijn familie zo leuk

Zijn moeder is zo lief en je hebt eindelijk de zus gevonden waarvan je altijd al droomde. Maar je zit nu eenmaal niet in een relatie met zijn familie en zij kunnen jullie niet samen houden. Samen blijven met iemand alleen om zijn familie is écht een slecht idee. 

Jullie hebben gemeenschappelijke vrienden of collega's 

Je hebt niet zo zeer moeite met het idee om het uit te maken. Maar eerder met de situatie achteraf. Jullie hebben een gemeenschappelijke vriendenkring en zullen elkaar waarschijnlijk regelmatig tegen het lijf lopen. In dit soort situaties moet je zorgen dat je alles goed uitpraat zodat alles duidelijk is en niet voor ongemakkelijkheid zorgt. 

Je hebt een belofte gemaakt

Je hebt hem ooit beloofd dat je hem nooit zou kwetsen of zou verlaten. Maar toen zijn de vlinders in je buik hun vleugels verloren en blijft er niet veel meer over dan inwendig een hoopje compost. Je bent beter tijdig eerlijk tegen je partner over je gevoelens. Zo bespaar je je partner van meer hartzeer binnen enkele jaren. 

Jij bent zijn wereld

Jouw partner zou aarde en hemel bewegen om je gelukkig te maken. Ze houden zoveel van jou, dat je je afvraagt of iemand ooit nog zo veel van jou zal houden. Hoewel jij wel om hem geeft voel je toch niet hetzelfde.