Blog

5 mythes over striemen

Striemen, Striae of ‘stretch marks’. De een wordt er onzeker van. De andere is er trots op en doopt ze om tot haar ‘tijgerstrepen’. Trots of niet, bijna iedereen heeft er ergens eentje staan. Iedereen denkt alles te weten over deze kleine littekentjes. Maar vaak zijn deze weetjes niet helemaal waar.

1. Dunne mensen krijgen geen striemen

Striemen krijg je wanneer je huid uitrekt. Wanneer je veel gewicht bijkomt op korte tijd zullen deze kleine ‘scheurtjes’ sneller ontstaan. Maar striemen krijg je niet alleen van in de breedte te groeien. Ook een groeischeut, pubertijd of een zwangerschap kunnen striemen met zich meebrengen.

2. Alleen vrouwen hebben last van striemen

Dit klopt helemaal niet. Mannen die schommelen in hun gewicht zullen ook striemen krijgen.

3. Striemen gaan vanzelf weg

Ze kunnen na verloop van tijd wel lichter worden. Maar het blijven littekens. Ze hebben wat hulp nodig om echt volledig te verdwijnen. 

4. Je kan striemen niet voorkomen

Je kan wel een genetische aanleg hebben voor striemen. Maar helemaal ‘doomed ben je niet. Zolang je jouw huid gehydrateerd houdt zal de kans op striemen aanzienlijk lager zijn.

5. Je striemen verdwijnen wanneer je gewicht verliest

Jammer, maar helaas! Doordat je afvalt kunnen ze net duidelijker zichtbaar worden. Dit omdat je huid minder strak zit. Als je dan toch wil afvallen, doe je het beter rustig aan. Niet meer dan één kilo per week.

Thema: