Blog

5 Make-Up Mythes

Van make-up krijg je puisten, rode lipstick is ordinair en concealer moet altijd een tint lichter zijn dan je huid. Over beauty bestaan er veel regeltjes. Maar kloppen deze ook allemaal?

 

1. Concealer moet altijd één tint lichter zijn dan je huid.

Dit is niet altijd het geval. Net zoals bij contouring geldt bij concealer dezelfde regel: lichtere tinten brengen naar de voorgrond, donkere tinten naar de achtergrond. Wanneer je last hebt van donkere kringen onder je ogen kan je zeker een lichtere concealer met gele of zalmkleurige ondertoon gebruiken om deze te corrigeren. Maar wanneer je last hebt van wallen of oneffenheden gebruik je best een concealer die bij je eigen huidkleur past of net iets donkerder is. Dit zorgt ervoor dat het reliëf minder zichtbaar is.

2. Niet alle vrouwen kunnen rode lipstick dragen.

Ook deze stelling klopt niet helemaal. Het is inderdaad zo dat sommige tinten rood bepaalde mensen minder flatteren. Maar het is gewoon een kwestie van er achter te komen welke soort rood je moet kiezen. Zo heb je rode lipsticks met een blauwe ondertoon en een oranje ondertoon die elk bepaalde huidskleuren complimenteren. Uittesten geblazen dus!

lipstick

3. Make-up geeft je puisten.

Niet dus. Een slechte hygiëne zorgt voor puisten. Wanneer je je gezicht ’s avonds niet degelijk wast en dus gaat slapen met resten make-up op je gezicht zullen je poriën sneller verstoppen. Het kan wel zijn dat je aan bepaalde stoffen in de make-up allergisch bent. Dit kan voor irritatie en eczeem zorgen.

4. Gelige of warme foundation staan beter dan die met een rozige ondertoon.

Dit hangt af van de ondertoon die je huid heeft. Mensen met een koele ondertoon staan beter met foundation met een roze ondertoon. Terwijl mensen met een warme ondertoon beter met gelige foundation staan. Hoe kom je er nu snel achter welke ondertoon je huid heeft? Kijk naar de aders in je polsen. Lijken ze blauw, dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon in je huid. Lijken ze eerder groen, dan is de kans groot dat je een warme ondertoon in je huid hebt. Als je absoluut zeker wil zijn kan je altijd de hulp van een kleurenconsulente inroepen.

foundation

5. Oogschaduw mag nooit dezelfde kleur als je oogkleur hebben.

Waarom deze regel ooit tot stand kwam is me niet helemaal duidelijk. Elke oogkleur wordt inderdaad door zijn compliment geaccentueerd. Zo passen rood en paarstinten mooi bij groene ogen, blauwe ogen knallen door brons en kopertinten en bruine ogen staan prachtig met bijna alle kleuren. Maar dit wil absoluut niet zeggen dat je jezelf moet beperken tot die kleuren. Dus veeg gerust elke kleur boven je ogen die je wil.

kleurenwiel oogschaduw

Thema: